Fórum - Žebrák

Pro přispívání musíte být přihlášen ke svému uživatelskému účtu.
  • Dovolená na vánoce

Napsal: otas 26. 11. 2018, 16:38

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak to bude na vánoce s dovolenou. Nejdřív se tvrdilo že budeme doma za 60% a teď že se bude jezdit do rakovníka. Je to výmysl nebo pravda předem děkuji za odpověď.

Komentáře: 1 komentářů
    • Napsal: Předseda ZO 27. 11. 2018, 11:02

Dobrý den, pokusím se to objasnit obecně, každý zaměstnanec na tom může být rozdílně. Konkrétní odpověď tedy nejlépe se mnou osobně.
      1.) Dovolená....řídí se plánem.....každý musí být tak trochu zodpovědný sám za sebe, tak že každý by si dovolenou měl hlídat a na vánoce by jiměl mít.
      2.) Nemám dovolenou....otázka je proč? A pak tedy individuálně u mě...rád poradím jak dál. Nelze odpovědět hromadně.
      3.) "Doma za 60%"...opět záleží na tom PROČ? Za jakých okolností? Kdo za to může? Atd,atd. 60% je náhrada mzdy v případě "překážek na straně zaměstnavatele". V první řadě se zaměstnavatel bude snažit přidělit náhradní práci v zákonném rozsahu. Upozorňuji, že to klidně může být ( u dělnických profesí) i nějaká aktivita v rámci TPM (odstávek) !!! Je pracovní den? Ty nemáš dovolenku? Tak tady máš náhradní práci. Není nikde napsáno, že budeš doma za 60% !!! Pozor na to.
      4.) Rakovník....každý má v pracovní smlouvě, krom jiného i místo výkonu práce. Každá změna, např. Žebrák/Rakovník, musí být v písemné podobě a musí se shodnout obě strany. Jinak to není dohoda. Tak že! Nařídit Rakovník bez souhlasu zaměstnance...NELZE!!!!

Nakonec to nejdůležitější !!!! NENECHTE SE DO NIČEHO NATLAČIT. POTŘEBUJETE POMOC? TAK SE U MĚ ZASTAVTE NEBO VOLEJTE. KONKRÉTNÍ PSANÍ JE MOC ZDLOUHAVÉ A NEEFEKTIVNÍ. UTÍKÁ PAK ZBYTEČNĚ ČAS.

• Kolektivní vyjednávání pro rok 2019 bylo zahájeno

Napsal: Předseda ZO 6. 11. 2018, 14:18

Zahájili jsme kolektivní vyjednávání pro rok 2019. O průběhu budete pravidelně informování. Uvítáme, když nám k tomu napíšete komentář.

• Budeme mít členskou schůzi.....24.10.2018

Napsal: Předseda ZO 12. 10. 2018, 13:21

Zdravím všechny. Budeme mít členskou schůzi a jeden z důležitých bodů bude, že budeme navrhovat a dohadovat se až hádat o návrhu pro kolektivní vyjednávání na rok 2019. To je ovšem to dobré!!! To znamená že je o to dění v našem závodě zájem, že nám zaleží na tom "co bude". A doufám, že nakonec z toho bude rozumný návrh, který budeme před vedením obhajovat. Ovšem!!!! a to je nutno říct!!! to není o zájmu 10 lidí!!!! To je, případně mělo být o zájmu většiny zaměstnanců, minimálně však odborářů. Takže kdo můžete, obětujte 2 hodiny svého času a přijdte. Váš názor a váš hlas je důležitý !!!!!

PS 1: koukněte se na fórum Rakovníku: na komentář předsedy - je to smutné a nezájem rovná se prohra.
    PS 2: koukněte se na fórum Humpolce: rozhodně nebudu kritizovat kolegy z Humpolce, ale přijít na schůzi
    jen když je zábava a 500,- ? !!! No.....nechám každému na posouzení. Opakuji , nekritizuji !!!
    PS 3: budu rád, když se budete zajímat a dostavíte se na tu naši schůzi. Sice nebude zábava a 500,- ale o
    hladu taky nezůstanete.

Díky

• Nové fórum - pouze pro registrované členy

Napsal: Předseda ZO 30. 5. 2018, 12:25

Každý člen ZO OS KOVO Valeo Žebrák může požádat o přístupové heslo u předsedy ZO.