ZOO PRAHA od 12.4.2021 OPĚT V PROVOZU - Rakovník

V jakém režimu bude Zoo Praha od pondělí fungovat?
Vzhledem k tomu, že areál se podle vládního rozhodnutí smí naplnit pouze na 20 % kapacity, během víkendů s hezkým počasím nám patrně nezbude, než počet návštěvníků regulovat tak, aby v žádném okamžiku nepřekročil 4 000 osob. Proto doporučujeme na víkendové dny plánovat návštěvu na dopoledne, či naopak na odpoledne – to by mělo vést k tomu, že se v zoo vystřídá více návštěvníků, a tudíž se sníží riziko, že se na velký počet zájemců nedostane. Ve všední dny, kdy je návštěvnost mnohem nižší, žádné podobné restrikce s největší pravděpodobností hrozit nebudou.

Budou otevřeny stánky s občerstvením?
V areálu bude probíhat pouze okénkový prodej občerstvení, který ovšem nebude zahrnovat žádné alkoholické nápoje.

Jak je to s nošením respirátorů a s dezinfekcí v areálu?
Při návštěvě zoo jsou povinné respirátory FFP2 či jejich ekvivalent. Po areálu jsou rozmístěny bezdotykové dezinfekční stojany.

Jak bude kontrolován počet návštěvníků v areálu?
Návštěvnický servis Zoo Praha bude po celý den sledovat aktuální počet návštěvníků v areálu. Bude také zprovozněno počítadlo návštěvníků v záhlaví na webových stránek www.zoopraha.cz. Počet návštěvníků v areálu tedy budeme dle těchto údajů regulovat.

Jak bude probíhat prodej vstupenek?
Doporučujeme zakoupit elektronickou vstupenku prostřednictvím aplikace vstupenka.zoopraha.cz. Vstupenky však bude možné zakoupit i na místě v pokladnách.

Jaká bude otevírací doba? A jak budou fungovat parkoviště?
Otevírací doba bude ve všední dny i o víkendu od 9 do 18 hodin. Ve všední dny bude otevřen hlavní a jižní vchod do areálu a návštěvníci mohou využít jižní parkoviště a parkoviště u zámku. O víkendu bude navíc ještě otevřen severní vstup a severní parkoviště.